Een auto importeren uit Duitsland: de voordelen voor jou

Een auto importeren uit Duitsland lijkt een ingewikkelde zaak. Waar krijg je toch allemaal mee te maken? Het lijkt tevens onbegonnen werk om hier zelf mee aan de slag te gaan. Er zijn zoveel valkuilen waar je in kunt vallen. Hoe weet je of je met een betrouwbare dealer van doen hebt? Waarschijnlijk ben je aangewezen op de beschrijving van die lokale verkopers en heb je misschien ook last van een taalbarrière. Met andere woorden het importeren van die bolide kun je beter overlaten aan een professioneel importbedrijf.

Ervaring
Je moet je realiseren dat ervaring heel wat waard is in deze branche. Een professional kent alle ins & outs van de procedure en is waarschijnlijk geen dealer waar de firma geen zaken mee heeft gedaan. Je kunt er ten minste op vertrouwen dat je transactie door zo’n bedrijf in goede banen geleid wordt.

Eerste stap
Een allereerste stap in dit hele proces is natuurlijk het vinden van een auto. Je hebt bijvoorbeeld van vrienden en kennissen te horen gekregen dat de auto’s kwalitatief zo goed zijn in Duitsland en aan de andere kant zo meevallen in de prijs. Dus je hebt besloten dat je dit wel wilt uitzoeken en zelfs het plan overweegt om zo’n voertuig uit Duitsland aan te schaffen.

Tweede stap en verder
Heb je eenmaal je zinnen gezet op een bepaalde auto, dan is het verstandig om in dit stadium al een professioneel bedrijf in te schakelen of hen in ieder geval te informeren van je voornemen. Zij kunnen je dan reeds met raad en daad bijstaan en eventueel van advies voorzien, en dan kun jij verder met de import. Ook zijn ze uitgerust om – indien dit wenselijk is – het hele verdere proces vanaf dat moment over te nemen, totdat de auto bij jou voor de deur staan. Natuurlijk zit er een heel spectrum tussen deze twee uitersten, maar dat ligt helemaal in jouw handen.